TOP
Image Alt

Nei Pori

Nei Pori je jedno od najpopularnijih letovališta Olimpske regije. Smešteno je ispod mitske planine Olimp, na 160 kilometara od Evzonija, na oko 100km od Soluna i na samo 43 kilometara južno od grada Katerinija koji je glavni grad ove regije.
Nekada malo ribarsko mesto, danas je moderno letovalište, prostrano i tiho, idealno za porodice sa malom decom, kao i one turiste željne odmora i uživanja u čistom moru i lepoj plaži. Nei Pori karakteriše 5 kilometara duga i 100 metara široka zlatnožuta peščana plaža, kristalno čisto toplo more, ulice poput bulevara sa dosta parking prostora, parkovi i izuzetno prijatna klima – topli dani i sveže noći.
U centru mesta nalazi se crkva posvećena Sv.Marini, a u blizini još nekoliko njih: crkva Svete Paraskeve, crkva Svetog Trojstva, crkva Svetih Apostola, Svetog Dimitrija i Svetog Nikole. Takođe u Nei Poriju postoji osnovna škola, kulturni centar, ambulanta, dva fudbalska igrališta, luksuzni hoteli i apartmani za izdavanje.
U Nei Poriju postoji luna park, kao i zabavni park za manju decu, poslastičarnice, prodavnice suvenira, supermarketi, pijaca koja se organizuje petkom sa odličnom ponudom voća i povrća, restorani sa grčkim i ribljim specijalitetima i kafići. Kao mirno porodično mesto, Nei Pori nema diskoteka i bučnih kafića, te turisti koji žele i da se provedu mogu to učiniti u 2 kilometara udaljenom poznatom letovalištu Platamon, koji pruža mogućnost dobre zabave i provoda u svojim diskotekama, kafićima i klubovima
Lokalne turističke agencije organizuju veliki broj izleta kao što su izlet na Olimp, do ostrva Skijatos,obilazak Meteora… 
Egzotična mediteranska vegetacija, fascinantni pogled na planinu Olimp čiji vrh je obavijen gustim oblacima,kristalno čisto more čini Nei Pori izuzetno privlačnom destinacijom za letovanje,gde se turisti rado vraćaju.

U ponudi:

You don't have permission to register