TOP
Image Alt

Sarti

Sarti je je jedno od najpoznatijih letovališta na Sitoniji, drugom prstu Halkidikija. Gleda ka Svetoj Gori i planini Atos i udaljeno je od Soluna oko 140 kilometara.
Sarti je malo mesto, sa 4-5 ulica paralelnih plaži i mnogo malih poprečnih ulica. Bilo gde da ste se smestili plaža vam je na domaku i nikada vam ne treba više od 5 minuta da do nje stignete. U samom mestu ona je duga, peščana i neobično čista, dok je voda savršeno bistra i prozirna, a fantastično topla.
Letovalište obiluje mnoštvom novih vila sa lepim apartmanima, a takodje i mnogobrojnim restoranima, tavernama i kafeima.
U Sartiju ne postoje klasične turističke atrakcije, ali je ponuda raznih izleta izuzetno bogata, što je izvanredna mogućnost da Grčku istražite i upoznate na pomalo drugačiji način.
S obzirom na blizinu Svete gore, Meteora i Soluna, izleti do ovih mesta u organizaciji lokalnih agencija su veoma ražličiti. Tu su krstarenja oko Svete gore, obilazak Soluna i šoping, izlet do Meteora, odlazak u solunski waterland i slično.
Sarti u svojoj okolini ima nekoliko uredjenih plaža, isto tako tu se nalazi i nekoliko poludivljih i divljih, medjutim na njima vrlo često nema ama baš nikoga. Cela istočna obala je prekrivena gustom borovom šumom, a more je izuzetno čisto. Predložićemo vam nekoliko najpoznatijih plaža koje ne bi trebalo preskočiti prilikom obilaska.
Plaža Kavurotripes (Orange Beach) – poluuredjena plaža sa predivnim belim stenama. Ovde se nalazi jedna velika peskovita plaža, a tu je i još par manjih sa mešanom podlogom od kamena i šljunka. Ovde je voda topla i relativno plitka.
Na plaži se nalazi jedan bar, ali nema tuševa niti postoji restoran. Nije čak ni obeležen put ka njoj, ipak jako je lako naći je, kada se krene iz Sartija prema Vourvourou, posle prvog mostića nakon oko dva kilometra nalaze se kontejneri sa desne strane, kod njih se skrene na neasfaltirani put kojim se kroz šumu stiže do plaže.
Plaža Vourvourou – okolinu oko plaže ukrašava prirodna lepota, posetioci mogu uživati u hladu četinara. Plaža je peščana sa kristalno čistom vodom, voda je plitka, što stvara uslove da se u njoj brčkaju mala deca i njihovi roditelji.
Plaža Banana – plaža sa beach barom i gde DJ stalno pušta mixove, pre svega elektronske muzike.
Kamp Armenistis – neverovatna plaža sa izuzetnom vodom i nagradjena “Plavom zastavicom” od strane EU.
Kamp Platanitsi – plaža sa beach barom “Africa”. Nasuprot ostalim plažama, ova plaža ima noćne sadržaje kojima privlači turiste.

U ponudi

You don't have permission to register