TOP
Image Alt

Turska

Turska je država koja se prostire većim delom u zapadnoj Aziji i sa nekih 3% u jugoistočnoj Evropi. Nalazi se na obalama Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora.
Predstavlja zemlju kontrasta, s jedne strane nastoji da sačuva tradiciju i običaje, dok sa druge, s nestrpljenjem žuri u savremenu budućnost.
Zemlja koja spaja istok i zapad, dva kontinenta, bila je dom za mnoge značajne kulture i svetske civilizacije više od deset hiljada godina. Mnogi je nazivaju kolevkom civilizacije, a iskopine koje svedoče o tragovima ljudskog života iz doba neolita, vraćaju nas 6.500 god. p.n.e. Od tada pa sve do savremenog doba ovim teritorijama prohujalo je nebrojeno civilizacija i kultura, svaka od njih ostavljajući vidljive tragove.
Danas Turska zauzima površinu od 780.580 km2 i ima oko 73 miliona stanovnika. Poslednjih godina turizam je doživeo nagli uspon, a Turska se svrstala u 20 najznačajnijih svetskih turističkih destinacija.
Prelepi pejzaži smaragdnih uvala, kilometri peskovitih plaža, bistra tirkizno plava voda, mediteranska klima, tradicionalna kuhinja, krstarenja, luksuzni hoteli, privlače godišnje preko 27 miliona turista iz celog sveta.

Kušadasi

Sarimsakli

You don't have permission to register