TOP
Image Alt

Paralija

Paralija je letovalište u severnom delu Grčke. Mesto je okruženo popularnim centrima, poput grada Katerinija, koji se nalazi na samo 7km od njega, Solunom na 60km, i Olympic beach-om na 2km. Kroz Paraliju prolazi autobus koji vodi do Katerinija i Olympic beach-a.
Paralija je vrlo atraktivno mesto za odmor. Pogodno je kako porodice sa decom, tako i za mlade, jer nudi dobar noćni provod u izuzetno velikim i lepo uređenim diskotekama. Uličice su načičkane raznovrsnim radnjama, supermarketima, restoranima, tavernama, poslastičarnicama, kafićima, rent-a-car agencijama, vilama, i mnoštvom ljudi, koji šetaju njima, tako da celo mesto podseća na neku veliku pijacu. Mesto takođe, krasi manja crkva i dva parkića.
Klima je vrlo dobra, jer i pored visokih temperatura, koje karakterišu ovaj kraj, zahvaljujući vetriću koji duva sa Olimpa, one su lako podnošljive.
Noćni život u Paraliji je vrlo živ. Postoji nekoliko velikih diskoteka koje se nalaze na perifernim delovima ovog mesta, i mnoštvo kafića u samom centru.
Što se tiče šopinga, radnje u ovom letovalištu su vrlo povoljne. Ima mnogo prodavnica kože i krzna, sa vrlo niskim cenama, koje se spuštaju još niže ukoliko se cenkate sa prodavcima.
Kada letujete u Paraliji, očekuje vas velika mogućnost izleta, bilo da idete u sopstvenoj režiji ili preko vaše agencije. Možete posetiti famozne Meteore, ali s obzirom na njihovu daljinu, put do njih traje i po osam sati, tako da ćete za to morati da odvojite čitav dan. Ko ne želi da putuje tako daleko, može da ode do Soluna i Katerinija u razgledanje grada ili šoping, jer su znatno bliže. U Kateriniju imate autobuske linije do Soluna, ili bilo kojeg drugog mesta, a voz do Soluna košta svega 5eura. Takođe, možete posetiti i grad Larisa, koji ima veliku istorijsku vrednost, ili otići do obližnjeg mesta Olympic Beach. Aqua park se nalazi u blizini Soluna, tako da se možete i tamo opustiti.
Pored velikog broja naših ljudi, u Paraliji možete sresti mnogo ljudi iz nama susednih zemalja poput Bosne i Crne Gore, a takođe ima dosta Nemaca, Engleza, Poljaka i Čeha.

U ponudi:

You don't have permission to register